> Novinky | Diskuzní fórum | Kalendář | Kniha | Galerie | Odkazy | Pneu | Bazar | Kontakt <

RACESTORE.eu

TESPO

PROTLUM

AVON

Sosnová

AKCESPORT


Anketa:

Kalendář:

Náhodné foto:

ME Sosnová - sobota

 


28.11.2005 22:41:48

Zhodnocení sezóny podle divizí - Eeská trofej rallyecrossu 2005

Sezóna České trofeje se skládala z pěti závodů (Borovany, Sedlčany, Borovany, Sedlčany, Sosnová). Z počátku sezóny se zdálo, že by se mohla stát levnější variantou závodění. Nakonec tomu zase až tolik nebylo a upustilo se od spousty předem slibovaných výhod. Původně se trofej měla jet ve dvou divizích (H1 a H1a), pro nedostatek startujících byla ve čtyřech závodech (vyjma Sedlčany 2) sloučena v jednu(H1).


Prvním závod se jel v Borovanské strouze. Pro ostatní divize byl tento závod jen volným (nebodovaným) podnikem, ale pro Českou trofej se nakonec bodoval. Zde se poprvé ukázala převaha jezdců na žlutých Vw Golf osazených turbomotory s výkonem okolo 280 PS připravovaných v týmu Josefa Tůmy. V pěkném světle se ukázal také Ondřej Havlík, který dojel se svoji 205-kou na třetím místě. Vyhrál Tůma před Markem Cihlářem.

Dalším podnik České trofeje hostily Sedlčany. Po celý závod zde sváděli pěkné souboje domácí Martin Mottl s Felicii a Marek Cihlář s Golfem. Ve finále souboje pokračovali. Po souboji u střelnice vypadl Mottl a první místo připadlo tedy Cihlářovi. Jury však nakonec došla k závěru, že Mottl byl Cihlářem faulován a Cihláře z finále vyloučila. Vítězství připadlo Honzovi Černému s perfektně připravovaným Peugeotem 205 (1400ccm).Druhé místo patřilo Liborovi Gutovi(Ford Escort) a třetí skončil Milan Jirka(Citroen AX).

Ke třetímu závodu se měli jezdci sjet do jihočeských Borovan. Premiéru si zde měla odbýt Škoda Fabia mladoboleslavského Jana Hudce. Připraveni byli také bratři Gutové, Josef Tůma, Marek Cihlář, Ondřej Havlík či Milan Jirka. Pro přívalový déšť a následné rozpravě s jezdci byl však závod zrušen.

Další závod se jel opět v Borovanech a tentokrát už místním pořadatelům počasí vyšlo. Z vítězství se radoval Tůma, jehož Golf dostal nové vačky a byl opět o něco rychlejší. Na druhém místě dojel Jan Černý a třetí Libor Gut. Při svoji premiéře dovezl Jan Hudec svoji Fabii na pátém místě. Marek Cihlář se po celý závod potýkal s problémy s převodovkou a výsledkem bylo až šesté místo.

Sezóna pokračovala až za další měsíc v Sedlčanech. Poprvé se zde sešel dostatek jezdců pro obě divize České trofeje. Zklamaní pro jezdce však přišlo hned ve volném tréninku, kdy do něj z nepochopitelných důvodů nebyli tito jezdci vpuštěni. Při dotazu jezdců na jednoho z komisařů jim bylo sděleno, že „někdo“ udělal propozice s tím, že jezdci České trofeje nemohou jet volný trénink. Kdo to do propozic napsal a co tím sledoval? To už se asi nikdo nedoví. Jisté je jen to, že by se to stávat nemělo. Jezdci trofeje si platí plné startovné a podmínky by tak měli mít stejné jako ostatní. V divizi H1 mezi sebou po celý den předváděli dravé souboje Josef Tůma(Vw Golf G60) a Martin Mottl (Škoda Felicia). Cílovou pásku první proťal Tůma, před projetí cílové fotobuňky se ještě podíval do zrcátka, aby zkontroloval jak daleko je za ním Martin Mottl. Do pravé zatáčky na cílovou rovinku mu vůz už nezatočil a narazil do svodidel. Na třetím místě dojel Libor Gut. V divizi H1a měl před závodem největší ambice místní Jan Černý. V rozjížďkách však v první otáčce otočil svůj vůz na střechu a v týmu měli co dělat ,aby stačili nastoupit na startovní rošt finále. Nakonec se vše povedlo a u Černých se mohli radovat z vítězství. Na druhém místě dojel Radek Gut se svoji Fiestou a třetí skončil po sérii problémů v předchozích závodech Ondřej Havlík.

Posledním podnikem České trofeje byl závod v Sosnové. U Josefa Tůmy došlo při opravě jeho vozu po Sedlčanech k jeho výbuchu a do poslední chvíle nebylo zcela jasné, zda se v Sosnové objeví. Nakonec byla do týmu zapůjčena Škoda Felicia z hobbycrossu, do které se posadil Marek Cihlář a do „cihličky“ usedl Josef Tůma. Poprvé se zde zúčastnil Zbyněk Sanktus s Vw Polo po Milanovi Peruthovi.Již od prvních rozjížděk bylo zřejmé, že Vw Golf Josefa Tůmy není v nejlepší kondici a během rozjížděk v depu zjistili, že je prasklý blok motoru. Divácky nejvděčnější byl souboj Jana Hudce a Marka Cihláře. Ve finále z něj vyšel vítězně Jan Hudec a získal tak na závěr sezóny pro sebe prémiové vítězství. Druhý Marek Cihlář mohl být za svůj výkon také spokojený a třetím místem zakončil skvělou sezónu Libor Gut.

Jak se líbila letošní sezóna České trofeje Vám? Co by bylo třeba do příští sezóny zlepšit nebo co naopak bylo dobrým krokem?

CELKOVÉ VÝSLEDKY DIVIZE H1

Jezdec

BOR1

SEDL1

BOR2

SEDL2

SOSN

Body

1

Josef Tůma

20

-

20

20

10

70

2

Marek Cihlář

17

11

11

13

17

69

3

Libor Gut

-

17

15

15

15

62

4

Jan Černý

-

20

17

-

13

50

5

Ondřej Havlík

15

10

10

-

11

46

6

Radek Gut

-

13

13

-

9

35

7

Jan Hudec

-

-

12

-

20

32

8

Martin Mottl

-

12

-

17

-

29

9

Milan Jirka

12

15

-

-

-

27

10

Petr Záviš

13

-

-

-

-

13

11

Zbyněk Sanktus

-

-

-

-

12

12

Jarda ml.


, 28.11.2005 22:41:48, četlo 10344 čtenářů.

[ Zpátky ]

Vaše názory
Jméno
E-mail
WWW
Vzkaz
Smajlík
Kód
opište text z obrázku
   
   
Cizula 2005-12-12 16:58:38
zkuste veřejný mínění kdo bude chtít příští rok jet a sčím takovou nenápadnou nezávaznou přihlášku bude na čem stavět.
Máca Cihlieka 2005-12-12 16:11:28
Už se na tom pracuje. Tedy lépe řečeno Jarda. Zde na webu vyjde článek, kde se budou moci vyjádřit všichni, kdo o Trofeji uvažují. Já pak rád, pokud budou zájemci chtít, vstoupím do jednání s FASEM a nejen s FASEM a zkusíme zrealizovat některé, řekl bych dobré nápady. Předběžně mohu jen říci, že se to obecně začíná líbit. Nemohu však mluvit pouze sám za sebe, proto potřebujem širší základnu.
Cracy 2005-12-12 14:13:26
Myslím si že by byla škoda kdyby Trofej umřela bylo by lepší jí podpořit
MadMax 2005-12-12 11:16:48
Nějakto tu po krásné bulvární přestřelce usíná :o))) Tak jak to teda vidíte s Trofejí na příští sezónu? Byla by asi škoda aby umřela nebo myslíte že ne ?
MadMax 2005-12-10 09:47:32
To Petr cígo Cihlář : To je skvělý nápad!!!
Petr"cígo"Cihláo 2005-12-09 10:38:13
To Jarda ml.: určitě zašlu a budu rád když to sem dáš - díky
Jarda ml. 2005-12-09 10:14:00
WWW: http://www.rallyecross.cz
To Petr "Cígo" Cihlář: Tak pak mi to posli na mail (jarda@rallyecross.cz nebo rally.jt@seznam.cz) jestli chces a ja to dam i sem.
Petr"Cígo"Cihláo 2005-12-09 08:52:49
To MadMax: Máš jistě pravdu a nechtěl jsem pochopitelně nikoho naštvat. Jen pro tvou informaci právě píši kompletní souhrn sezony 2005, protože jsem měl tu šanci být na závodišti s Mácou a Bakula teamem a sledovat dění okem kamery a mám k tomuto také pár připomínek. Jak k České Trofeji tak osobních věcí. Až to budu mít dopsané vše se všichni dozvíte a budete mít šanci si přečíst. Myslím, že to bude zajímavé čtení, možná ne pro všechny, ale mohlo by to vnést trošku pochopení do toho co se zde píše, protože všechno má dvě strany a já zde popíšu opravdu rub i líc. Slibuji!!!
MadMax 2005-12-08 17:04:25
To Kočička Pája: No to jsem rád kočičko. Tak možná vypíšu soutěž o odhalení mé totožnosti a vypíšu odměnu. Vííítěz dostane klobásu na Vánočním Borovanském Kaprovi ...... :o)) A ještě k Cígovi : aspoˇn to tu trochu žije na rozdíl od ostatních témat a o tom to taky trochu je ne ???? Rallycrossu zdar
MadMax 2005-12-08 17:01:11
To Petr Cígo Cihlář: Máš naprostou pravdu :o))) Ale byl si aktivní závodník a máme ho rádi stejně a společně nebo ne ... :o))
Petr"Cígo"Cihláo 2005-12-08 15:48:06
Je to tu jak na chatu. Fakt výborný. Nejdřív Kočička sprdne madMaxe, že se nepředstaví a pak když je požádána ona tak se také nepředstaví. Všichni znáte Mácu a Baka a kdo zná vás - vč. hejtmanaků, Matů a dalších.Je to když nic nefér vůči Bakovi a Mácovi, protože ti tady začali debatu alespoň o sportu, který se tímto zabývá - končím s tímhle leze mi to na nervy!!!! Abych doplnil Mácu je to fajn nápad a alespoň snaha něco v tomto udělat. Nejsem jistě aktivní závodník, ale rallyecross mám rád a vy????????
Koeieka Pája 2005-12-08 15:14:36
Víš MadMaxi Mácovi to řeknu osobně kdo jsem a pokud ty víš kdo jsem já tak určitě vím kdo jsi ty:-)A navíc už pár lidí jsi to tu myslí:-)Ale což o to že????A neboj určitě ¨se s tátou poradim:-)
MadMax 2005-12-08 12:01:04
To Máca Cihlička: To je skvělej nápad, který by si zasloužil podporu. No s kočičkou anonymní bych možná věděl o koho jde Máco .... :o))
Máca Cihlieka 2005-12-08 10:24:20
To kočička: mně se líbí, že si nemyslíš, že jsem to já, ale já naopak v Tvém případě nevím o koho jde? Známe se snad? Nelíbí se Vám anonimita, ale se mnou komunikuje kočička a já netuším o koho jde. Aby to nebyl nakonec nějaký chlap:-)) No a aby to bylo k věci, poprosil bych Jardu, jestli bychom nemohli vyvěsit nějakou informační prosbu, kde by se mohli jezdci předběžně vyjádřit, jestli pojedou TROFEJ příští rok a za jakých podmínek. Protože FAS zatím mlčí, měli bychom ho oslovit, co s námi bude a určitě bude lepší zastupovat širší jezdeckou základnu, než- li se dotazovat každý sám. Nezakládám asociaci, aby to někdo špatně nepochopil. Je ale dost možné, že se najde více kandidátů do TROFEJE, jen jim zatím třeba vadilo něco, o čem by se dalo s FASEM jednat.
MadMax 2005-12-08 08:06:36
To michal: dík za radu ale je to tam trošku nepřehledné :o))
MadMax 2005-12-08 08:05:27
To Jarda ml. : To bych byl velice rád kdybys mi to vysvětlil Jardo. Já sem také téměř na každých závodech ale spíše rallyecrossových. A vysvětlení věcí které se teamu týčou mně teda opravdu zajímá! :o))
michal 2005-12-07 18:48:14
...já jen připomenu (už asi po milionté), že je tady rubrika "Diskuzní fórum" a tam se může debatovat jakkoli a očemkoli. vzhůru tam!
Jarda ml. 2005-12-07 17:36:52
Proč píšu stejná slova jako kočička pája?....no protože si se ptal v čem má kočička pravdu, tak sme ti to opsal v čem má pravdu ;-) Jinak setkat není problém, jsem téměř na každých závodech (rallye nebo rallyecross). Jinak pokud by si chtěl mám taky mail anebo icq:194182866 rád tě tam vysvětlím těch 10 bodů ze Sosnové nebo cokoli jiného co se tematu týče.
MadMax 2005-12-07 16:55:49
To all : A fakt nejsem Máca Cihlář a on není já , nebo jak to tu kdo "smolil" dohromady :o))
MadMax 2005-12-07 16:54:32
To Kočička Pája :Milá kočičko pokud se nepletu tak jsme se již osobně viděli a vzhledem k Tvému věku jsou slova o koukání se do sebe celkem komická. Koukni se do sebe sama a pokud tam uvidíš něco s čím si nevíš rady zeptej se svého táty, který je velice chytrý a zkušený člověk s "čuchem" na lidi a oni Ti s tím poradí. Ale to je úplně daleko za rámcem tohoto tématu. Promin ale hovoříš tu o věcech o kterých nemáš ani zbla tušení!
MadMax 2005-12-07 16:38:10
To Jarda ml. : Nevím proč mi Jardo píšeš stejná slova která napsala kočička pája ? Nemyslím že se osobně známe ale můžu se mýlit stejně jako se mýlíš Ty že jsem v životě dokázal houby. Co se týče mých příspěvků myslím že byly docela k tématu. Ty osobní věci co jsem psal Bakulovi sem prostě napsal jako reakci na jeho příspěvek. Vzhledem k tomu že zde není jiné forum do kterého by jistě tato moje slova patřila lépe napsal jsem je zde. Ale na druhou stranu jsem souhlasil s názorem Petra Cíga Cihláře, ať se zde objeví forum ve kterém se mohou rešit podobné situace. A nebudu se omlouvat za svůj názor, který mám podložený! Jardo kupříkladu uznej sám ( protože Ty to víš ) že sedačky a pásy mohli být s jakoukoli propadlou homologací. Proto slova Bakuli že musel kupovat dvě sedačky ..... atd. Nebyla snad ve voze juniora vyhovující sedačka a pásy ??? Nemusel a pokud ano tak jednu :o)) Ale to je drobné slovíčkaření, ve kterém já osobně spatřuji jistou snahu odradit ostatní ale i v tom se mohu mýlit. Další maličkostí je zmiňovaný volný trénink o kterém se jezdci dozvěděli až na rozpravě ale pokud si vzpomýnám nikdo nic nenamítal. A ať mi všichni mí kritici odpustí, ale nemohu souhlasit ani z nynějšími ofic. výsledky, protože mi není jasné kde se vzal ten rozdíl deseti bodů, které nakonec vynesli Bakulu juniora na první místo ??? Je to snad 10bodů ze Sosnové za 7.místo ????? Proč a jak to ??? Finále B nebylo přeci vypsáno! Možná neznám správně pravidla a rozhodně to nyní není útok proti nikomu ( snad proti FASu a komisařům ano ), ale přijde mi to jak by řekl klasik nečestné a nesportovní :o)) A v poslední řadě Bakula správně napsal že vyjádřil pouze svůj pocit jak se mu jevila letošní sezóna a já nenapsal krom pár drobných slovních potyček nic jiného. Nepřehlédnutelný fakt je že doby kdy se lidé báli napsat svůj názor a všechny články před zveřejněním procházeli cenzurou jsou zaplať bůh Ty tam. Jinak se s Tebou Jardo kdykoli rád osobně setkám a své názory Ti rád doložím. Nebo můžeme jen popovídat o čemkoli ....... Tééééda to jsem se rozepsal. Všem se omlouvám za tu délku
Koeieka Pája 2005-12-07 15:54:43
Máco já si rozhodně nemyslím že jsi to ty...Nevím jak jsi k tomuto názoru došel????
Koeieka Pája 2005-12-07 15:07:45
Děkuju Jardovi že se mě zastal...A k tomu co napsal MadMax,já možná mám problém s češtinou ale ty máš problém v tom že se neumíš kouknout sám na sebe:-)
Máca Cihláo 2005-12-07 13:43:56
WWW: http://www.motorsport.cac-filtr.cz
Nechtěl jsem přátelé, ale musím. Byl bych rád, kdyby si toto fórum přestalo myslet, že tajemný MadMax jsem snad já. Nechám na něm, zda vystoupí z anonimity, či ne. Považuji to za zcela jeho věc. To, v čem se s ním ztotožňuji docela dobře vyplývá z mých příspěvků. Jeho spory s kýmkoliv ne nezajímají. Já se zde snažím vždy držet tématu a pokud odbočím od věcnosti a propadnu emocím, tak je to většinou tehdy, když chci někomu udělat radost nebo naopak dotyčného upozornit, že se mi něco nelíbí, protože daná věc může mít dvě strany mince. Já jsem své příspěvky k tématu Česká Trofej ukončil již před několika dny a dále nemám, co bych k tomu dodával. Pokud mám nějaké názorové spory, nedorozumění, či nesrovnalosti s Bakula teamem v souvislosti s tímto tématem, považuji je za zveřejněné. Vše ostatní je moje a jejich věc. A to sem netaháme. Děkuji Vám všem za pochopení. Až se vyskytne další rozumná debata o rozvoji Trofeje, rád se přidám. RALLYECROSSU ZDAR!
Jarda ml. 2005-12-07 12:45:05
WWW: http://www.rallyecross.cz
S timhle: Jediný k čemu jse mohu vyjárdřit je tvoje hnusné psaní,myslím si jako Jarda že jsi to Bakula rozhodně nezaslouží a to vím jistě a budu se ho rozhodně zastávat.Já si osobně myslím že normální člověk by to nevypustil z pusy to dokáží jenom ti co se považují za hrdiny a vživotě dokázali houby!!!!!Lidé kteří jsem píši své názory maj na tolik slušnosti že jse podepíšou myslím že máš strach se podespat kvůli tomu co by vzniklo nebo se pletu???? a to nikomu nevyvrátíš. Kdyby si se za názor nestyděl tak se podepíšeš. Jinak asi tuším kdo jsi a nerek bych to do tebe.Vic se uz k tomuto tématu vyjdřovat nebudu a byl bych rád, kdyby příště si jezdci ci mechanici vyřizovali svoje vztahy jinde, třeba osobně a ne tady, kde se má diskutovat o něčem jiném....Diky
MadMax 2005-12-07 09:47:19
To Jarda ml. : a s čím má pravdu jardo ??
Jarda ml. 2005-12-07 08:41:50
Nene Madmaxi, kočička má pravdu.Ty bohuzel asi ne.
MadMax 2005-12-07 08:28:16
To Kočička Pája : Milá kočičko Ty se po závodech asi moc nepohybuješ, když dokážeš toto napsat viď. Zastávej se koho chceš to je tvoje právo a moje právo je zase psát co chci. Stejně tak je to z právem vybrat si jaký koli nick. A věř že strach je to poslední co bych měl, kdybych se podepsal, navíc pod tímto nickem píšu od začátku a to i na jiných stránkách, ale tebe jsem ještě nikdy neviděl a nikde nečetl :o)) A co by vzniklo ? Vůbec nic, to si buď jistá :o)) Ne všichni tu rozhodně nelžou to jsem nenapsal. V Tvých očích jsem hlupák a Ty v mých kočička, která má problémy z češtinou. Měj se krásně
Koeieka Pája 2005-12-06 19:43:45
Rozhodně nenáidím lidi kteřý se naváží do druhým a sami nejsou o nic lepší.Myslím si že by se každý člověk měl nejdřív zamyslet sám nad sebou.A U TEBE TO PLATÍ!!!!!!!!!!!!!
Koeieka Pája 2005-12-06 19:35:49
MadMax:Jediný k čemu jse mohu vyjárdřit je tvoje hnusné psaní,myslím si jako Jarda že jsi to Bakula rozhodně nezaslouží a to vím jistě a budu se ho rozhodně zastávat.Já si osobně myslím že normální člověk by to nevypustil z pusy to dokáží jenom ti co se považují za hrdiny a vživotě dokázali houby!!!!!Lidé kteří jsem píši své názory maj na tolik slušnosti že jse podepíšou myslím že máš strach se podespat kvůli tomu co by vzniklo nebo se pletu????A nebo chceš říct že se tady pletou nebo-li lžou jak si napsal všichni co jsem napíšou názor????Promin ale v mých očích jsi pouhý hlupák a doufám že i v jiných očích tě vidí jako hlupáka když toto dokážeš napsat....SORRY ALE JE TO TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MadMax 2005-12-03 10:18:52
To Hejtmanak : O co mi jde ? Já že si vylejvám srdce??? To si pořádně přečti kdo si ho tu vylejvá . Já se to jen snažím uvést na pravou míru. Protože jsou tu lidi kteří tu cíleně lžou !!! Jinak se lebším :o)) Jo a jinak Cígo má pravdu, tyhle věci sem nepatřej
Petr " Cígo " Cihláo 2005-12-03 08:43:10
Ahoj všem co zde píšou. Myslím, že to co se zde řeší je trošíčku mimo. Jarda ml. se zde táže: Jak se líbila letošní sezóna České trofeje Vám? Co by bylo třeba do příští sezóny zlepšit nebo co naopak bylo dobrým krokem? Osobní záležitosti asi patří někam jinam a pak bych poprosil Jardu, jestli by zde neudělal rubriku kdo, s kým, proti komu a tam ať se tyto věci řeší. Motorismu zdar!!!!
Hejtmanak 2005-12-02 22:09:32
to:MADMAX Hele nevim o co ti jde???Furt si tu veleváš srdce tak se tam aspon podepis když chceš krytizovat!!! A propo ten film je na .... Ale to si tak neber Ahoj a lebši se
Jarda ml. 2005-12-02 21:15:58
WWW: http://www.rallyecross.cz
Urcite se na nej podivam najak mi ten film asi minul :-) Ale promin mi to asi tě neznám. Protoze nevim o nikom z rallyecrossu kdo by závodil nebo jezdil s V8. Anebo na ni delal alespon mechanika :-))
MadMax 2005-12-02 21:05:18
To MAT : Podívej se na ten film znova , protože se pleteš a v gatích nemám ani ve filmu ani tady! :o)) A pokud si byl na kterých koli závodech tak víš že vše co tu píšu je pravda a nepřekroutí to ani Bakula ani Ty MATE!!! A pokud ho znáš mimo závody tak věřím že Ti to zní trochu nepochopitelně ale nejsem zdaleka sám kdo to takhle vidí cítí a presentuje a víš proč ? Protože to je holá pravda, která jinak presentovat nejde!
MadMax 2005-12-02 21:00:25
To Jarda ml. : Jo jo kup ho je to príma :o)) Krásnou přeplněnou V8 ale i tak si ho alespoň puč :o))
MAT 2005-12-02 20:55:29
TO- MadMax Hele ,já bakulu dobře znám a nemel tu hlouposti ,si frajer kterej se tu schovává a bojí se ,mám dojem ,že si ten co v tom filmu leze po zemi a dělá ramena a přitopm má v gatích!!!
Jarda ml. 2005-12-02 20:38:47
WWW: http://www.rallyecross.cz
Asi si koupím šíleného Maxe na DVD :-))) Anebo se necham podat:o)
MadMax 2005-12-02 18:59:30
To Bakula: To ale nikdo neví proč si sedačky musel kupovat? Pravda je ta že homologace mohla být propadlá. To samé u kombinéz a přileb. Snad jediný problém měl "Motlík" se svojí vůbec nehomologovanou přilbou motocrosového typu :o)) A reakcím Tě přeci nikdo nenutí navíc myslím že tyto moje jak říkáš krávoviny , jsou holou pravdou a může je potvrdit každý kdo se kolem závodů trochu pohybuje. A pokud jde o ta slova osobní kritiky na Tvojí hlavu, zní to možná tvrdě ale nemám pocit že jsem si to jakkoli přibarvil. A opět kdo depem procházel nebo se v něm pohyboval , ví jistě o čem je řeč. A můj nick něco říká těm co film "Šílený Max" viděli. To all and to Bakula: A jestli pak víte jaké auto v tom filmu řídím .....
Bakula 2005-12-02 18:01:41
po přečtení tajemného ,podivného Madmaxe chci říci ,že teda nevím proč sem musel teda kupovat sedačky i pásy do obou aut.Jinak tuším kdo takové krávoviny píše ,mohou to napsat jen dva lidé,zarážejicí je ,že tento nick nikomu nic neříká a ty nejsi schopen to napsat ,Pokud jsem to psal tak všichni ví kdo je bakula,pokud si chlap tak vylez ,jinak nereaguji.
MadMax 2005-12-02 09:15:24
To Michal: Přesně jak píše máca. Sedačky a pásy homologací ale i se starou propadlou a to samé s kombinézou helmou a podobně
MadMax 2005-12-02 08:59:09
To Jarda ml. : A kdo jsem si přesně trefil, stejně tak jako si myslím že to trefí i ostatní kteří vědí o co jde a kteří to trefit chtějí Jardo.
MadMax 2005-12-02 08:56:20
To Jarda ml. : Milý Jardo co si Bak zaslouží a co ne je otázka. Na mých slovech není ani půl procenta lží a lidé kteří se pohybovali v depu to znají , vědí a koneckonců viděli na vlastní oči ! A za svůj názor se rozhodně nestydím a až budu nucen se zde podepsat a až to půjde tak věř že se rozhodně podepíšu
Máca Cihlieka 2005-12-01 22:11:24
WWW: http://www.motorsport.cac-filtr.cz
To Michal: http://www.autoklub.cz/acr/fasacr/rallycross/2005/rady/nsr_j_rallycross.pdf toto je odkaz, kde je vše uvedeno v článku 5
michal 2005-12-01 21:55:15
...vstoupim do zajimave diskuze jen kratce: cetl jsem na autoklubu pravidla rallycrossu, ale o ulevach pro H a H1 tam toho moc neni. jaka jsou tedy obecne platna pravidla pro tuto hobby disciplinu? maca pise ze sedacky a pasy nemusi byt homolgovany. co jeste nemusi a naopak co musi auto oproti hobby splnovat? diky za konkretni info. crossu zdar!
Máca Cihlieka 2005-12-01 21:26:28
WWW: http://www.motorsport.cac-filtr.cz
Klucí. Nechme toho. Pišme zde své pocity. Klidně. Ale vystříhejme se nepravd. Baku z Vašeho příspěvku vyplívá, že jsme museli mít homologované sedačky, pásy atd. To přeci není pravda a Vy to víte. A to je přesně to, co případné potencionální zájemce o tuto třídu může odradit. Tak to sorry. PS: Dost mne mrzí, že jste zapomněl, proč jsem nemohl pro asociaci udělat více, než- li se konstruktivně vyjádřit na tomto webu. To období pro mne opravdu nebylo lehké. A na mých příspěvcích se na rozdíl od těch Vašich dalo ledascos postavit. Tím končím tuto diskusi. Promiňte prosím Vás všichni, komu vadí citové a osobní zabarvení mých a bakových příspěvků. Oba máme rádi automobilový sport. Tak snad proto........
Jarda ml. 2005-12-01 21:13:47
WWW: http://www.rallyecross.cz
To MadMax: Kdo jsi? To si někdo z jezdců nebo mechaniků? Řekl bych, že si to Bak nezaslouží co o něm píšeš. Zkus se příště podepsat, ať se nemusíš stydět za svůj názor, ano?
MadMax 2005-12-01 21:00:48
To Bakula: Baku a k Tobě bych chtěl říct následující. Nevím jak si můžeš pamatovat takovéhle informace o kterých tu působivě a zasvěceně píšeš , protože v době kdy se tyto probírali na rozpravách si byl většinou již ve značně podrouženém stavu na odiv celého depa ( spíše dep ) Tento tvůj tón s lehkým nádechem ironie vůči mácovi si odpusť a najdi v sobě zase chlapa a poděkuj tomu klukovi za to kam vaše auto dovezl . A že to neměl jednoduché jsme viděli snad na každých závodech. A snad už za poslední. To vaše tajemství o příští sezoně si nech prosím Tě pro sebe a pokuste se doma zamyslet jestli by nebylo lepší věnovat se tomu co Vám kdysi šlo. Závodění to rozhodně není. Důkazem toho byla slova juniora v Borovanech apod. že si proti sobě postavil silného soupeře a přitom všichni viděli co ve kterém autě je a jak ta auta jedou a hlavně jak dojíždějí. A zlatou tečku Sedlčanskou .... ???? No nechme už toho Rallyecross je krásný sport a snad bude v budoucnu na co koukat
MadMax 2005-12-01 20:46:13
No koukám jak to tady pěkně žije. Musím dát za pravdu mácovi. Skutečně je to objektivní!!!! Konec konců alespoň někdo to tu podává objektivně a od vítěze divize to těší trojnásob. Jen Bak zapoměl říct že to že nebude tréning se jezdci dozvěděli již na rozpravě a nebylo proti tomu pokud vím námitek. A to že Bak junior jako jedinej neplatil startovné je také objektivní pravda. Celý tento pokus o levné závodění je skvělý nápad zasluhující podporu. Skutečně přilákat víc kluků z hobíčka , kteří něco umí a chtějí jezdit za relativně rozumné peníze by stačilo a pak bude jedna z nej divizí na světě a bude opět na co koukat
Bakula 2005-12-01 20:05:25
Nestačim se divit s tou objektivitou a obdivuji tvoji fantazii. Psal jsem jen příspěvek jak mě se jevila tato sezona ,nic víc nic mín. To jak jsme se rozhodli na příští rok ví akorát jeden člověk ,ale ty to nejsi,milej Máco. A k té asociaci ,jen se podívej kdo a kolik toho tam napsal ,budeš se divit.A to ,že chceš novejm jezdcům napsat to dobré ,to tě šlechtí ,jen tak dál ,velice záslužnej čin .
Máca Cihlieka 2005-12-01 19:14:36
WWW: http://www.motorsport.cac-filtr.cz
Baku, já se tady nechci s Vámi hádat. Jen jsem chtěl věci vrhnout do objektivnějšího světla. Když jste se Vy rozhodli, že Trofej nebudete podporovat a nepojedete ji, ještě nemusí znamenat, že je úplně špatná. Snažil jsem se lidem, kteří třeba o startu v ní uvažují sdělit to dobré, co by mohla přinést. PS: (pisálkovství, velké hrdinství)? To jsme přesně my Češi. Pokud vím, Vy jste tam taky dopisoval.
bakula 2005-12-01 18:39:05
Ale sliboval ,byl jsem přímo u toho . A s tou asociací jen se podívej dohistorie ,nejvíce si tam psal ty co je třeba a když přišlo na lámání chleba tak všichni ti pisálkové (velcí hrdinové) zmlkli. Tvůj příspěvek je opravdu grandiozní ,zapamatuj si ho!
Máca Cihlieka 2005-12-01 08:30:22
WWW: http://www.motorsport.cac-filtr.cz
To Bakula: to co píše Bak je v rámci hesla "Na každým šprochu pravdy trochu" Poloviční startovné nám nikdo nesliboval, ale poloviční licenci ano. To dodrželi. Na některých závodech , pokud vím nám startovné dokonce odpustili celé. Homologované kombinézy, sedačky a pásy jsme opravdu nemuseli mít, proto s námi startoval Svišťák na prvním závodu, který neměl věci s platnou homologací. Že jsme měli postavit auto dle přílohy J jsme taky věděli. Některé nároky ovšem opravdu byly mimo mísu, např protipožární stěna, o které před tím nebyla řeč! Že se druhý závod nekonal byla ohromná škoda, leč, že by se tam sjelo enormní množství závodníků, to se taky říct nedá. Za nepuštění do treningu se nám omluvili, protože v propozicích to opravdu není a je jasné, že pan ředitel závodu ho zvrtal od začátku až do konce, v četně rozdělení divizí. Na to zas doplatilo st. číslo 402- 9 bodů za 4 místo ve finále. Samozřejmě v četně nepředání pohárů. Závěrečné výsledky jsou jistě umíchané horkou jehlou, ale nejvíce mi na nich vadí, že nejsou v souladu s řády. Z druhé strany nezbývá dodat, že kdyby byly v souladu s řády, mohla být vyhlášena pouze divize H1a, protože H1 se nikdy nesešla v potřebném počtu, takže na to nejvíce doplatili kluci s divize H1a, nikoli start. číslo 401. S tím, že se FASU nepodařilo udělat kvalitní nábor do těchto divizí souhlasím, ale nesouhlasím, že nás někdo diskriminoval, úbytek závodníků je totiž obecný jev ve všech divizích a je to problém celého rallyecrossu, nikoli jen divize H1. Neobhajiju FAS. To ani náhodou, ale z druhé strany nevím, co udělat pro tento sport více, nežli dál závodit, protože to je to hlavní, kvůli čemu já tam jsem. Mohu si najít jinou disciplínu, kde to bude lepší? Jiné pokusy s tím něco udělat totiž krachly. Asociace nezaložena. Proč? To sám nevím. Přestaneme závodit? Někdo možná ano. Pokud neudržíme divizi H1, kterou bych ještě navrhoval nějak zlevnit, já nemám jinou možnost v rallyecrossu startovat. Tím, že přejdem zpět do HOBBY, nic nevyřešíme a svou tvář amaterských, poctivých a srdcových závodníků, kteří mají oficiálním závodům co říci a nabídnout, nikdy nezískáme. To raději budem stále mít ten pocit diskriminace? Já ne!
kulik 2005-11-30 22:12:15
Ano je to tak a s rallykrosem to bude drive nebo pozdeji to same.
bakula 2005-11-29 23:15:47
Moje zkušenost s Rallyecross 2005 je taková, že před sezonou přijeli do Sedlčan zástupci FASu, pan Mochan s panem Klimešem a nabídli jezdcům z Hobby, zdali se nezúčastnili seriálu Mistrovství republiky skupiny s názvem H1. Na tomto setkání bylo jezdcům řečeno, že nebudou muset mít homologované pásy, kombinézy, budou platit poloviční startovné atd. Jaképak bylo překvapení na prvních závodech, že z toho, co bylo řečeno zástupci FASu, dá se říci, nic neplatilo. Co se týče organizace, druhý závod se nekonal. Při závodě v Sedlčanech jezci H1 nebyli vpuštěni na trať na volný trénink s odůvodněním, že "někdo" udělal propozice s tím, že tito jezdci nesmí jezdit volný tréning. Černé na bílém jsem toto neviděl, ani další z mých kolegů. Kdo takovouto věc do prozic napsal? Hlupák? Byl to vychytralý tah? Co tím sledoval? Další kulišárna se týkala vyhlášení na stupních vítězů. Skupina H1 nebyla ani oceněna pohárem, a přestože platila plné startovné, jako ostatní jezdci v jiných skupinách a nebyl jím přiznán nárok na finanční ohodnocení za umístění. Na konci sezony na Internetových stránkách FASu se nějak podezřele měnily výsledky. Je těžko pochopitelné, že se někomu započítaly body ve dvou skupinácha někomu vůbec. Viz 401 Sosnová. Původně se zřejmě počítalo s rozšířením startovního pole Rallyecrossu. ... ale chuť nadále startovat ve skupině H1 se rozplynula, jelikož, podle mého názoru, organizátoři a pořadatelé nezvládli svou roli. Po vyhodnocení sezony se nelze zbavit dojmu, že H1 skupina se stala nežádoucí, ba dokonce diskriminovaná. Pokud se pořadatelé budou nadále chovat způsobem z roku 2005, předpokládám, že bude v příštích startech o několik jezdců a jejich vozů méně. Motor Sport BAKULA ART Husky team
Máca Cihlieka 2005-11-29 17:43:08
WWW: http://www.motorsport.cac-filtr.cz
To:????? Na autoklubu jsou zatím neoficiální výsledky, kde je to tak, jak píšou otazníky. Já se trochu dotazoval, pochopil jsem ten bodovací klíč, myslím, že je v pořádku. Ovšem oficiální výsledky budou snad tento týden.
Jarda ml. 2005-11-29 17:31:41
WWW: http://www.rallyecross.cz
Body máš rozepsány v tabulce. A taky by ses moh podepsat.
????? 2005-11-29 17:09:20
Tak jak je to tedy vždyt Marek Cihlář vyhrál trofej a Josef Tůma skončil 4 nebo ne??!!Jak to tedy je???
Máca Cihlieka 2005-11-29 13:34:21
WWW: http://www.motorsport.cac-filtr.cz
Děkujem Jardovi ml., moc hezky shrnuto. Jirka píše o 4 závodech. V tom momentálně spatřuji největší krizi. Ovšem pozor, možná budem přizváni na rakouské závody. Otázkou je, zda budem schopni se tam dopravit. Pokud zůstane u 4 závodů, bude to problém, a mé zklamání z FASU. Na to, že to byla loni nově vyhlášená divize, se nás nesjíždělo zas tak málo, abychom nebyli pro pořadatele zajímaví. Já osobně Českou trofej určitě jedu. Jen jsem trochu zvědav na co nás chtějí tedy nalákat. 4 závody je opravdu málo. Nechme se překvapit!
Milan Jirka 2005-11-29 12:28:19
Článek je dobrý, konečně se taky mluví o České Trofeji. Uvidíme v přístím roce, jak to s Českou Trofejí dopadne, protože podle původního návrhu kalendáře bychom jeli 4 závody - to je hodně slabé. Takže se možná někteří vrátí do hobbycrossu, kde se jede závodů 2x tolik.
Honza H. 2005-11-29 10:53:59
Nejprve bych chtěl poděkovat za moc pěkný článek o naší divizi. K tomu co by bylo dobré zlepšit, jsme již vedli diskuzi na http://motorsport.cac-filtr.cz/ - v článku report ze Sosnové. Ale je to především o zamyšlení pořadatelů, pokud budou takto pokračovat noví jezdci určitě přicházet nebudou, bodou spíše odcházet ti stávající, kterým připravili velice nerovné podmínky. Ale s tím my asi nic nenaděláme. Uvidíme příští rok třeba se polepší .-)